hvad er vegansk chokolade

Hvad er vegansk chokolade?

Hvad er vegansk chokolade egentligt?

Der er flere ingredienser, der gør chokolade ikke-vegansk.

Den mest brugte ingrediens er selvfølgelig mælk (og fløde, valle, yoghurt mv.), og mælk er ikke vegansk (da det jo kommer fra en ko). 

Derudover kan der være honning i chokolade – og så er det heller ikke vegansk mere. Men det er nu sjældent, at der er honning i chokolade.

Men hvor kan man så købe vegansk chokolade? Er mørk chokolade vegansk? Og hvilke chokolademærker findes der?

er mørk chokolade vegansk?

Er mørk chokolade vegansk?

Kun nogle gange.

Der er desværre stadig mange producenter, der tilsætter mælk i deres mørke chokolader. Så tjek altid ingredienslisten. F.eks. er mange af Toms’ mørke chokolader tilsat mælk.

En producent der ofte laver vegansk mørk chokolade er Vivani, men deres chokolader findes stort set kun i specialbutikker / helsekostbutikker. Og selvfølgelig online.

Hvor kan man købe vegansk chokolade?

Hvor kan man købe vegansk chokolade?

Du kan helt sikkert finde vegansk chokolade i alle supermarkeder. Men det er stadig de mørke varianter, der er på hylderne. Dog har f.eks. Änglamark lavet to lyse veganske chokolader som findes i nogle Coop-butikker. (Se listen med producenter nedenfor og bemærkning om, hvor de findes nedenfor).

Hvis du vil have et stort udvalg, så skal du købe vegansk chokolade online. Og her anbefales danske Nutty Vegan (https://nuttyvegan.dk), der har DK’s største sortiment. Oftest med de bedste priser og altid gode tilbud. 

Producenter af vegansk chokolade:

Herunder har du en liste over producenter af vegansk chokolade med vegansk chokolade. Enten med link til online køb eller bemærkning om, hvor du finder det i fysiske butikker.

Vegansk 'nutella'

Man kan næsten kalde nutella for vegansk slik – hvis originalen da var vegansk. Men nu går alle chokoladesmørepålæg jo under beskrivelsen ‘Nutella’, selvom det jo egentlig er et brand.

Her er nogle af de varianter af vegansk nutella, du finder i DK:

Dansk vegansk webshop med veganske produkter online >>

VEGANSKE PÅSKEÆG

HJEMMELAVEDE VEGANSKE SCHNITZLER

HJEMMELAVET VEGANSK 'KYLLING'

VEGANSKE TILBUD

Andre indlæg

VEGANSKE SKUMFIDUSER MED BELGISK CHOKOLADE

ØKO OG FAIRTRADE