hvad er vegansk slik - fakta

Hvad er vegansk slik?

Hvad er vegansk slik egentligt?

Der er flere ingredienser, der gør slik ikke-vegansk.

Herunder finder du en liste over de ikke-veganske ingredienser, og en forklaring på, hvorfor bl.a. honning ikke er vegansk.

Derudover vil du nedenfor finde alverdens slik-kategorier, hvor du kan hoppe ind og se udvalget af vegansk slik hos danske nuttyvegan.dk. Der har Danmarks største udvalg af vegansk chokolade og slik.

hvad er vegansk slik liste

Liste over ikke-veganske ingredienser i slik

Hvad er vegansk slik? Her er en liste over de ikke-veganske ingredienser, der oftest optræder i slik. Der er mere info længere nede på siden:

  • Gelatine (fra grise og andre dyr)
  • Mælk, fløde og valle (fra køer)
  • Carminer /Karminer – E120 (rød farve fra skjoldlus)
  • Honning (fra bier – mere om dette nedenfor)
  • Bivoks (fra bier – mere om dette nedenfor)
  • E-nummer E471 (kan være vegansk, men kan også være af animalsk oprindelse)

Hvorfor er honning ikke vegansk?

Hvorfor er honning ikke vegansk?

Honning er ikke vegansk, fordi veganisme i sin grundtanke betyder, at man ikke udnytter dyr. Bier udnyttes til produktion af honning. Det er ikke naturligt, at bierne bor i bistader med tavleark, der forhindrer dem i at leve, som de ellers ville gøre. Bier burde svede voks ud, for at bygge deres bo, men dette stoppes med bistaderne. Arkenes (små) størrelser, forhindrer desuden, at bierne laver droner, fordi biavlerne vil kontrollere antallet af droner. Og det er på ingen måde nødvendigt for os mennesker, at spise honning. Derfor er honning ikke vegansk.

hvorfor er honning ikke vegansk

Hvorfor er bivoks ikke vegansk?

hvorfor er bivoks ikke vegansk

Og hvorfor er bivoks ikke vegansk?

Præcist som med honningen er bivoks produceret af bierne (faktisk er det en slags bi-sved, der udskilles på biernes bagkroppe). Derfor er bivoks ikke vegansk.

Hvad er vegansk slik - og hvor kan det købes?

Ja, hvad er vegansk slik så – helt konkret? Og hvor kan det købes?

Der findes masser af super lækkert vegansk slik. Faktisk kan man oftest ikke smage forskel på vegansk og ikke-vegansk slik.

Du finder nogle få varianter i supermarkederne (f.eks. laver Katjes, Fazer og Panda nogle typer slik der er vegansk – bemærk: ikke alle deres varianter er veganske).

Men der er ingen tvivl om, at du skal handle vegansk slik online, hvis du vil have et stort sortiment at vælge imellem. 

Du finder Danmarks største udvalg til de bedste priser hos den danske veganske webshop Nutty Vegan. Hvor du altid finder super gode veganske tilbud og masser af veganske nyheder.

Herunder finder du de forskellige slikkategorier, hvis du søger noget specifikt. Ellers kan du hoppe ind og se alle typer vegansk slik og chokolade i denne kategori >>

Hvad er vegansk slik?

Vegansk slik er altså alt muligt. Herunder har du et lille udvalg af de veganske lækkerier, du finder på Nutty Vegan-webshoppen:

Dansk vegansk webshop med veganske produkter online >>

VEGANSKE PÅSKEÆG

HJEMMELAVEDE VEGANSKE SCHNITZLER

HJEMMELAVET VEGANSK 'KYLLING'

VEGANSKE TILBUD

Andre indlæg

VEGANSKE SKUMFIDUSER MED BELGISK CHOKOLADE

ØKO OG FAIRTRADE